Kära Billebergabor och medlemmar i Billeberga byalag!

Publicerad på:juni 25, 2021, av:

 

Sommaren är här, semestertider närmar sig med stormsteg, och det är ofattbart att det gått 6 månader sedan vi firade nyår.

Tyvärr har pandemin gjort att de traditionella mötena under vinter/vår med intressanta föredragshållare har uteblivit.

En aktivitet som genomförts är den återkommande byastädningen. Vill passa på att än en gång tacka alla (ca: 50 medlemmar) som ställde upp för att hålla vår älskade lilla by ren och fräsch i dessa speciella tider.

 

NSVA samt Kommunens omfattande VA-arbeten gick mot sitt slut vad beträffar Södervägen (genomfartsvägen) samt Värmövägen

vid årsskiftet 2020/2021. Denna process har skapat både irritation samt fördyrande omkostnader för både invånare samt lokala företag.

En lättnandes suck kunde höras ända till Södra Möinge när det hela var överstökat.

 

Den traditionella utsmyckningen av byn, med utökat antal blomsterurnor har hamnat lite på kant då kommunen erbjuder sig att sätta ut fler blomsterlådor

mot att Billebergaborna hjälper till med ogräsplockning samt bevattning när detta erfordras. Vi har inte riktigt lyckas svara upp till detta och därför blir årets blomsterprakt i det avseendet något mer begränsad.

 

Med stor glädje kan vi meddela att våra påtryckningar på Trafikverket, samt vår kommun, har resulterar i en påbörjad uppfräschning norr om järnvägsstationen.

Ett viktigt delresultat är också att man inhägnat byggnader som tidigare utgjort risk för både människor och djur.

 

Svalövs representant Mattias Wimans arbete, tillsammans med entreprenören Christoffer Gren, med uppfräschning av området längs Braån kommer att fortskrida efter sommaren 2021, vilket är ljuv musik i våra öron.

Utplacering av parkbänkar hjälper också till att försköna vårt älskade Billeberga.

 

Arbetet med kommunen fortsätter i smått och stort. Högaktuellt just nu är en dialog gällande byggande av ny förskola och hur det projektet, om man betraktar kommunens planer, kommer att påverka Billeberga GIF och all verksamhet som bedrivs vid idrottsplatsen.

Önskemål gällande en gång/cykel-stig mellan skola och livsmedelsbutik är även på agendan.

 

Midsommarafton startar dessvärre inte, heller i år, med traditionella aktiviteter och lekar vid församlingshemmet.

Coronaviruset – 19 har gjort att folksamlingar på över 50 personer (offentliga platser) ej är att rekommendera, något vi valt att förhålla oss till.

 

För tredje året i rad kommer Billeberga cykelrunda att äga rum några gånger under sommaren. Kanske inte ett svar på Tour de France, vi åker nämligen i betydligt lugnare tempo för att uppleva vår bygd – alla kan vara med.

Starten sker vid Brandstationen, slutstation är vid nya livsmedelsaffären.

Där kan man köpa dryck och förtäring efter önskemål.

Anmälan göres till: billeberga@auto-mat.se(förplanering av förtäringen).

Tel: 070-2244928

 

Tidsplan:    1/7 kl. 18.30

15/7 kl. 18.30

 

Stora som små, medlemmar som icke medlemmar, är varmt välkomna att deltaga.

 

Vi, inom Billeberga byalag, önskar alla Billebergabor, medlemmar samt icke medlemmar, en Glad Midsommar samt en vilsam och trevlig semester.

Var rädda om varandra!

 

Mvh

Jörgen Mattsson (ordförande)

Mail: mattsson57@telia.com