Byastädning 23 april 2022

Publicerad på:april 25, 2022, av:

I konkurrens med bestyr som följer med strålande vårsol, och diverse andra arrangemang i byn, anordnade byalaget den återkommande vårstädningen av
gemensamma ytor samt infarterna till Billeberga.

En liten men tapper skara tog sig an uppgiften att städa bort skräp och annat som andra uppenbarligen tycker har sin rätta plats i vägkanter och på öppna ytor i samhället, snarare än att man tar eget ansvar och hanterar sitt avfall på det sätt som det är tänkt – det finns ju sopkärl och återvinningsplatser!
Man kan ju fundera på om den uttjänta dockvagnen skall läggas vid återvinningsstationen tillsammans med mattan som sett sina bästa dagar. Likadant om de
hundratals munstycken till alkotestmätare för fordon som händelsevis ansamlats uppe på industriområdet – skall de efter användning bara kastas ut på marken?

Efter väl förrättat värv samlades vi till korvgrillning, dricka och fikabröd vid församlingshemmet.
Billeberga byalag tackar alla som ställde upp för att lyfta intrycket av vår by – ett särskilt tack också till våra trogna sponsorer; SP Chark som uthålligt förser med grillkorv, Billeberga Stenugnsbageri som håller med delikat fikabröd och inte minst Svalövs kommun/ Gata & Park som hjälper till med plockutrustning, sopsäckar och transport av det vi plockat ihop.

Nästa byastädning kommer att anordnas till hösten.